Wijnkoperij Linders, Wim Linders.


Wijnkoperij Linders … een stukje geschiedenis.

 

De interesse voor wijn is bij mij al begonnen eind zestiger jaren van de vorige eeuw. Mijn vader kocht wijnen in met (huidige) klinkende namen als Mouton-Rotschild en Chateau Margaux. En dat voor een tientje per fles. 

 

Begin tachtiger jaren groeide de belangstelling alleen nog maar meer. Vakanties in Frankrijk gingen altijd gepaard met bezoeken aan wijnhuizen in de Rhone, Bourgogne en Bordeaux.

Begin 1992 volgde ik mijn eerste cursus. Ik haalde mijn diploma cafébedrijf, maar in deze opleiding was het onderdeel wijn beperkt.

Aansluitend volgde ik het slijtersvakdiploma en mocht ik een winkel starten. Daarna volgde nog de opleiding tot vinoloog.             

 

Tijdens de lessen aan de Wijnacademie in Maarn, kwam ik in contact met diverse wijnproducenten uit Duitsland. Zij zochten voor het uitbreiden van hun afzetgebied wederverkopers in Nederland. In de voorjaarsvakantie van 1997 ben ik naar Duitsland geweest om bij drie wijnproducenten diverse wijnen te proeven, om uit deze wijnen een selectie van 60 soorten te maken, voor de start van de wijnkoperij.

Deze drie bedrijven waren Weingut Gustaf Conrad uit Brauneberg aan de Moezel, Weingut Werner Anselmann uit Edesheim in de Pfalz en Vereinigter Weingüter Krebs-Grode uit Eimsheim in Rheinhessen.

Inmiddels is het aantal wijnbedrijven uit Duitsland sterk uitgebreid naar tien wijnmakers en dus is ook het potentieel aan te leveren wijnen sterk vergroot.

 

Had ik de wijnen bij de start nog allemaal op voorraad, de wijnen die nu besteld worden, liggen over het algemeen nog gewoon bij de wijnmakers in de magazijnen. Zelf probeer ik mijn voorraad zo klein mogelijk te houden. De wijnen zijn dus niet altijd direct uit voorraad leverbaar.

 

Ik hoop dat mijn assortiment en dat van de wijnmakers en mede wijnimporteurs U kan en zal aanzetten tot het meer genieten van wijn.

 

Santé

 

Wijnkoperij Linders,

Wim LindersWijnkoperij Linders

Grasklokje 47

7721 JB  Dalfsen

Telefoon: 052 943 4428

Mobiel: 06 5181 1430

Email: wijnkoperijlinders@online.nl